top of page

12 ting en Seniorhund kunne sagt om den hadde pratet


 1. Jeg beveger meg ikke like smidig lenger fordi leddene mine er stivere og av og til kan gjøre vondt. Legg merke til hvordan jeg reiser meg, setter meg, løper og hopper. Gjør det lettere for meg med en rampe opp i bilen, en mykere seng, gummisokker eller matter på gulvene om jeg snubler mye på parketten, en svømmetur i blant og gjerne kosttilskudd som støtter leddfunksjonene, eller et fôr som er tilpasset dette.

 2. Jeg har lavere stoffskifte og kanskje samme apetitt, så om du ser at vekten min øker, kan du tenke på å endre fôrtypen min slik at øket kroppsvekt ikke blir en ekstra belastning på ledd og hjerte.

 3. Hørselen min kan være nedsatt, det er ikke slik at jeg ignorerer deg, men jeg trenger kanskje etterhvert litt tegnspråk i tillegg til de vante kommandoene.

 4. Jeg blir - slik som eldre mennesker -fortere kald. Kroppen min er ikke like flink til å holde jevn temperatur, og jeg trenger kanskje en varmere seng og et dekken om vinteren.

 5. Synet mitt kan bli dårligere uten at du merker dette så fort. Jeg bruker de andre sansene mine til å orientere meg, så det kan ta litt tid før du oppdager at jeg ser dårligere i mørket, eller skvetter når du kommer brått på .

 6. Tennene mine er slitte og jeg kan ha skader og tannråte og tannstein som gjør vondt. Se i munnen min og lukt på pusten min.

 7. Huden min er skjørere enn på en ung hund og jeg får lettere blåmerker og sår, jeg kanskje også trenger mer fuktighet i huden slik at jeg ikke flasser eller røyter så mye. Kanskje er jeg litt stiv og støl og får ikke til å stelle meg selv så mye som jeg gjorde tidligere heller.

 8. Jeg kan noen ganger virke sint eller redd selv om jeg ikke før har vist noe slikt. Det kan skyldes at jeg merker at jeg ikke har full kontroll over kroppen min lenger og blir usikker, eller at jeg ikke oppfatter omgivelsene like bra som før og blir urolig av dette.

 9. Jeg kan bli dement slik mennesker kan bli, og gjøre rare ting som å bjeffe mot veggen eller ikke kjenne igjen folk jeg har møtt mange ganger før.

 10. Jeg kan bli dårligere til å spise eller veldig ivrig på å drikke fordi jeg har problemer med leveren, stoffskifte, blodsukker eller med nyrene mine. Kroppen min har jobbet godt i mange år og noen deler begynner kanskje å bli slitne og behøver støtte eller medisiner for å skånes fra harde tak om de begynner å svikte.

 11. Jeg kan bli kortpustet eller fort trøtt på tur om hjertet mitt har fått noen stive klaffer eller andre alderdomstegn. Noen hjertesykdommer finnes det bremsende medisiner og kosttilskudd for.

 12. Jeg har tidligere vært for årlig helsesjekk og vaksine, noe som tilsvarer å. gå til lege hvert 7. år. Om du lar meg undersøkes hver 6. måned og ber om en årlig blodprøve kan veterinæren hjelpe til å oppdage sykdommer mye tidligere og hjelpe meg å få et lengre og behageligere liv.

29 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page