top of page

Bukkirurgi 

     Buk-kirurgi er nødvendig ved flere akutte tilfeller som magedreining, keisersnitt, livmorbetennelse eller femmedlegeme.

Når man kastrerer en tispe eller hunkatt, fjerner en tumor eller abscess i buken, eller en urinstein fra blæra, er dette også bukkirurgi. 

Når vi åpner en buk vil vi være effektive og nøyaktige for å kunne holde narkoselengde og åpningstid så kort som mulig. Vi har veterinærer med lang erfaring fra akuttmottak og sammenlagt mange hundre bukinngrep bak seg.

Du kan være trygg på at narkosen er spesialtilpasset tilstand og individ, overvåkningen under operasjonen er omfattende, og at kirurgen er dyktig og effektiv

Etter operasjonen

Du vil etter operasjonen få hjem en trøtt og noen ganger urolig og smertepåvirket venn. For de som virker helt seg selv og upåvirket av inngrepet er det viktig å holde dem rolige og begrense bevegelsene.

 

Fra klinikken får du et skriv som omhandler alle detaljer om sårstell og medisinering. Du vil få kirurugens private mobilnummer å ringe om noe skjer i løpet av kvelden. 

Det er bra å ha forberedt en ren sengeplass som ikke er i nærheten av en trapp eller annet hun eller han kan skade seg på 

Vann kan serveres umiddelbart om ikke annet er sagt, og mat skal gis i små porsjoner med tilsyn når dyret begynner å opptre som seg selv.

Høyenergimat som Hills A/D eller Royal Canin Recovery er spesielt laget for å gi gode næringsstoffer og mange kalorier med minst mulig anstrengelse for fordøyelsessystemet. 

Forberedelser hjemme før planlagt bukkirurgi: 

*  Bad hunden med klorheksidinshampo som f eks Douxo Pyoshampo eller Trizklor -4

* Gi et næringsrikt måltid mat kvelden før

* Gå en tur på morgenen så hunden får bæsje og tisse. Med katter er dette opp til katten. 

HUSK : 

  • Ikke ta av kragen, selv ikke ved spising

  • Ikke la hunden hoppe eller springe, om nødvendig må den holdes i bånd inne. Hils mindre entusiastisk enn vanlig.

  • Katter hindres fra å klatre og hoppe ved å fjerne alle muligheter for dette i et avgrenset område av huset, f eks et baderom.

bottom of page