top of page

Hvordan vi jobber

Vi gjør alt vi kan for at du som eier er vel informert før vi tar beslutninger om utredninger og behandlinger. Vi synes det er viktig å gjøre målrettede tester i riktig rekkefølge for å finne riktig diagnose og behandling uten at det påløper unødig kostnad for deg, og unødig påkjenning for hunden eller katten din. Vi ønsker at det er god balanse mellom våre råd og dine beslutninger. 

Vi er en liten klinikk med tre veterinærer og tre veterinærassistenter, ikke tilhørende noen kjede. Vi har ingen mål om økonomisk vekst eller utvidelser, ingen krav fra ekstern ledelse om hvilke medisiner vi bruker eller hvilke tester vi skal anbefale, eller om hvor mye omsetning vi skal ha. 

Vårt mål er å tilby veterinærmedisinske tjenester i verdensklasse, til priser som sikrer at økonomien går rundt selv om vi bruker de sikreste medikamentene, de beste metodene og det mest komfortable for ditt dyr. 

Ditt dyr kan ikke snakke, så vi tar på oss ansvaret det er å vite når katten eller hunden din trenger medisin mot kvalme eller smerte, og ikke minst, når de ikke gjør det. Vi tar ansvar for å vite på hvilken måte og med hvilken tråd vi skal sy så det kjennes minst mulig ubehagelig for dyret ditt. Vi sørger for at oppvåkning etter narkose blir myk og behagelig, og tilpasser medisiner og behandling til individet. Vi vet at ulike raser har ulike behov og kan ha ulik reaksjon på samme medisin.  

Vi lover å sørge for at hunden eller katten din skal slippe unødvendige behandlinger eller prøvetakninger.

 

Hos oss brukes et bredt spekter av anestesi tilpasset hver enkelt pasient, og høy grad av sikkerhet og overvåkning. 

Opparbeidet kunnskapsbasis fra store døgnåpne Svenske dyresykehus gir en erfaringsbakgrunn som er vanskelig å få på en Norsk klinikk. 

 

I Norge finnes ingen Dyrehospital eller Dyresykehus som er sammenlignbare med disse i størrelse eller kapasitet. Vi vet vi skryter litt nå, men dette er usynlig for de fleste dyreeiere, og har stor betydning for dyret ditt. 

Vi har et mål om å bare bruke antibiotika når det trengs

Her hos oss treffer du veterinærer med lang erfaring fra store smådyrsykehus,

og stor kjærlighet til dyr. 

IMG_56911.jpg

Vi blir alltid litt skuffet når vi hører og ser at det fortsatt brukes antibiotika ved f. eks. urinveisproblemer, virus og feber på katt, ved vanlig diaré, ørebetennelser eller enkel kløe på hund og ved en rekke andre ikke-bakterielle, eller udiagnostiserte tilstander. Som dyreeier oppfordrer vi deg til å være kritisk og stille spørsmål ved antibiotikabehandling når det ikke foreligger en infeksjon. Mindre enn 1 % av katter med urinveisproblemer skal ha antibiotika. Verken vi mennesker eller hunder har nytte av antibiotika ved en ikke-blodig diaré, tvert imot.

 

Dette handler om våre eldre, om våre barn og barnebarn, og mulighet til å behandle livstruende infeksjoner på både mennesker og dyr i fremtiden. Det handler ikke om at «de lærde strides», slik en dyreeier uten medisinsk bakgrunn kan få inntrykk av når de får ulike råd og behandlinger. For antibiotikabruk på dyr finnes det internasjonale komiteer bestående av eksperter i flere fagfelt som lager retningslinjer som er lette å tilegne seg om man ønsker å opptre ansvarlig. Vi som foreskriver medisiner har et stort ansvar for å fatte riktige beslutninger, men det er hele samfunnet som får konsekvensene.

 

Vi har et mål om å velge miljøvennlig og nærprodusert alle ganger vi kan. Vi bruker lokale leverandører på kontor og hygieneartikler, vi bruker lokale apotek og velger miljøvennlige rengjøringsmidler, søppelposer, og prøver å minimere bruk av engangsprodukter der det er mulig. 

tannsteinkatt.HEIC
IMG_5824.JPG

Både Torunn, Lill og Anniko videreutdanner seg flere ganger i året i inn-og utland, og holder seg oppdatert faglig, slik at du alltid kan forvente deg at dyret ditt får behandlinger basert på den seneste forskningen. Det er viktig for oss å etterprøve vår kunnskap jevnlig slik at vi ikke gjør noe «fordi det fungerer» og fordi «slik har vi gjort i 20 år», men fordi det er konsensus i fagmiljøet om at dette er den beste praksisen. Vi har verdens beste jobb, og blir aldri ferdige med å lære nye ting! 

Hos oss er pasientens beste alltid førsteprioritet. Har vi den minste tvil om at vi kan tilby den beste behandlingen, henviser vi videre. Vi har også som policy å ikke gjøre unødvendige undersøkelser fordi vi ikke vet hva vi leter etter, men jobber systematisk i jakt på den mest sannsynlige diagnosen. Dette sparer dyret for unødig prøvetaking og eier for unødige kostnader. 

 

Vi gjør alt vi kan for at du som eier er vel informert før vi tar beslutninger om utredninger og behandlinger. Vi synes det er viktig å gjøre målrettede tester i riktig rekkefølge for å finne riktig diagnose og behandling uten at det påløper unødig kostnad for deg, og unødig påkjenning for hunden eller katten din. Vi ønsker at det er god balanse mellom våre råd og dine beslutninger. 

bottom of page